Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere/ Clujul rămâne în TOP la cazurile de GRIPĂ

Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere/ Clujul rămâne în TOP la cazurile de GRIPĂ
| Foto: mediafax

Aproape 100.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate săptămâna trecută, la nivel național, Clujul fiind printre zonele cu cele mai multe îmbolnăviri.

Un număr de 99.969 cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate în perioada 13 - 19 martie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 6,7% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. De asemenea, s-au confirmat 2.356 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.126 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă, cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (659) şi în judeţele Cluj (254), Timiş (249) şi Iaşi (126), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 100.

Medicii au mai înregistrat 120 cazuri de gripă confirmate de laborator (10 cu virus AH1, 61 cu virus gripal A nesubtipat şi 49 cu virus gripal B).

Conform INSP, de la începutul actualului sezon au fost confirmate cu laboratorul 3.335 cazuri de gripă, 143 co-infecţii şi 90 decese confirmate cu virus gripal.

Până în 19 martie, în județul Cluj au fost confirmate cu laboratorul 123 de cazuri de gripă și s-au înregistrat 4 decese.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza