Numărul mare pacienți COVID-19 din terapie intensivă arată că boala se manifestă acum în forme grave

Numărul mare pacienți COVID-19 din terapie intensivă arată că boala se manifestă acum în forme grave
| Foto: profimedia

Numărul pacienților cu coronavirus internați la terapie intensivă a ajuns la 237, fiind cel mai mare înregistrat în timpul stării de alertă, având în vedere faptul că paturile de la Terapie Intensivă sunt necesare şi în cazul altor pacienţi cu diferite boli cronice sau traume.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În starea de urgență, România ajunsese la aproape 300 de pacienți la ATI. Numărul acestor pacienți a crescut brusc în ultimele două săptămâni, doar în ultimele 24 de ore fiind înregistrați încă 15.

Acest număr arată proporția pacienților aflați în stare gravă și trendul spre care se îndreaptă epidemia în România, a explicat la Digi24 Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli Infecțioase Iași.

Trendul arată că de la cazurile ușoare pe care le avea România, ne-am îndreptat spre formele de boală medii și din ce în ce mai mult spre formele grave, a spus medicul.

Încă 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit raportărilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total de la începutul pandemiei ajunge la 27.746 de cazuri, în România.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza