Numărul pacienților la ATI a scăzut sub 1.000. Rafila: "Când ajungem la 900, putem să luăm în considerare ridicarea unor restricţii"

Numărul pacienților la ATI a scăzut sub 1.000. Rafila: "Când ajungem la 900, putem să luăm în considerare ridicarea unor restricţii"

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus joi că restricţiile vor fi relaxate în anumite condiţii, una dintre acestea fiind ca numărul de paturi ocupate de pacienții COVID la terapie intensivă să scadă la 900.

"Restricţiile vor fi relaxate în anumite condiţii şi trebuie să avem cel puţin doi paşi de relaxare. (...) cu toate că numărul de cazuri scădea, la terapie intensivă a rămas cam acelaşi, tot timpul am avut în jur de 1.100 de paturi ocupate. Şi acum, de două zile, am văzut o scădere mai consistentă. Dacă trendul acesta va continua în perioada următoare şi ajungem la 900 de paturi, acum avem puţin peste 1.000, putem să luăm în considerare ridicarea unor restricţii", a explicat Rafila, joi, la o dezbatere organizată de Ministerul Turismului.

Printre restricţiile ce ar putea fi ridicate, ministrul a menţionat utilizarea măştii în spaţii deschise, "vom recomanda în continuare ca masca să fie utilizată în spaţiile aglomerate, dar vom recomanda lucrul acesta, nu va mai fi o obligaţie", sau alte relaxări care au impact direct asupra activităţii economice, cum ar fi renunţarea la limitele orare, accesul în marile magazine, în mall-uri, "unul dintre locurile predilecte în care românii îşi petrec weekend-ul", sau mărirea limitei de ocupare în restaurante, săli de de spectacole de la 30% la 50%.

Conform GCS, astăzi, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 7.702, cu 338 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 994 de persoane, cu 8 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 994 de pacienți internați la ATI, 866 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 417 sunt minori, 410 fiind internați în secții, cu 33 mai puțin decât în ziua anterioară și 7 la ATI, similar cu ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 8.974 noi cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.775 mai puține decât în ziua anterioară.

 

Comenteaza