Numărul record de COVID la copii, în ultima săptămână. Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare

Numărul record de COVID la copii, în ultima săptămână. Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare

Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri a atins un nou record în a cincea săptămână de școală, față de numărul de cazuri din prima săptămână, creșterea este cu 155%.

Ca urmare a creșterii numărului de infectări în școli, Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, având în vedere că elevii care sunt prezenţi la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeaşi încăpere, alături de colegii lor, "aflându-se într-un risc ridicat de infectare".

"Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unităţile de învăţământ. Siguranţa elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor şi a tranziţiei către învăţământul online, pentru care multe unităţi de învăţământ încă nu sunt pregătite", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat într-un comunicat remis presei.

CNE afirmă că, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de şcoală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, un record al infectărilor într-o singură săptămână,  care reprezintă o creştere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor şi preşcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

În opinia reprezentanţilor CNE, multe şcoli "nu sunt pregătite" pentru tranziţia către orele online la momentul de faţă, iar procesul de digitalizare este "unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni".

Comenteaza