Nunțile, botezurile și transportul public, cei mai mari factori de risc pentru infectarea cu COVID, după părerea premierului

Nunțile, botezurile și transportul public, cei mai mari factori de risc pentru infectarea cu COVID, după părerea premierului
| Foto: gdb.rferl.org

România a înregistrat în 30 septembrie peste 2.000 de cazuri de coronavirus, iar autorităţile caută vinovaţii în loc să se asigure cu pârghiile pe care le au la îndemănă că regulile sunt respectate.

Ludovic Orban spune că până acum primarii s-au temut să ia decizii, pentru că era perioada dinaintea alegerilor locale, dar că acum trebuie să nu mai aibă această frică.

Premierul a cerut autorităților o implementare mai riguroasă a reglementărilor din starea de alertă și mai multe controale. Acesta spune că pot fi luate măsuri la nivel local, inclusiv cea de impunere a carantinei locale, dacă situaţia o impune.

Orban a vorbit și despre locurile cu cel mai mare risc de infectare, potrivit statisticilor INSP. Pe primul loc sunt „nunţile, botezurile şi evenimente de acest tip în care nu s-au respectat măsurile de protecţie”.

„Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public – urban, intrajudețean şi interjudeţean și transportul spre și de la platformele industriale. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor”, a spus Orban.

loading...
Comenteaza