O adolescentă de 15 ani a murit în ambulanţă, în drum spre spital, după ce s-a tratat acasă pentru răceală

O adolescentă de 15 ani a murit în ambulanţă, în drum spre spital, după ce s-a tratat acasă pentru răceală

Adolescenta a fost dusă, în cursul zilei de joi, la cabinetul medicului de familie deoarece starea ei se înrăutăţise, iar cadrele medicale de acolo i-au acordat primele îngrijiri şi au solicitat o ambulanţă.

Fata era din comuna Tăcuta și a decedat în ambulanţa care o transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce se tratase la domiciliu pentru febră şi tuse, iar apoi s-a prezentat la medicul de familie.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, fata a fost dusă în cursul zilei de joi la cabinetul medicului de familie din localitate deoarece starea ei se înrăutăţise, iar cadrele medicale de acolo i-au acordat primele îngrijiri şi au solicitat o ambulanţă.

"Pacienta prezenta tuse şi febră de câteva zile, iar din declaraţiile mamei fusese testată cu un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. A fost dusă la cabinetul medicului de familie, de unde s-a şi făcut solicitarea pentru ambulanţă, având în vedere că starea fetei era destul de gravă, aceasta având pe lângă tuse şi febră o insuficienţă respiratorie şi saturaţie a oxigenului de 80%. A fost preluată cu ambulanţa pentru a fi transportată la spital, iar în sprijin a fost solicitată maşina de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD", a declarat, pentru AGERPRES. purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Reprezentanţii ISU Vaslui au transmis că pacienta a fost preluată de echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă care a efectuat manevrele specifice, care însă nu au dat rezultat, fiind declarat decesul.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza