News alert O angajată din Primăria Cluj, testată pozitiv cu Coronavirus / Viceprimarul Tarcea este în continuare negativ

O angajată din Primăria Cluj, testată pozitiv cu Coronavirus / Viceprimarul Tarcea este în continuare negativ

O angajată a Primăriei Cluj-Napoca a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. 

UPDATE: Un angajat al Primăriei Cluj-Napoca, cu ocazia efectuării testării COVID-19 în vederea plecării în concediu în străinătate, a fost depistat pozitiv, complet asimptomatic. În urma anchetei epidemiologice efectuate s-a stabilit că nu este nevoie de alte testări suplimentare în Primăria Cluj-Napoca întrucât angajata se afla singură în birou, celelalte două colege aflându-se în concediu de odihnă.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca realizează săptămânal dezinfectarea birourilor și a spațiilor publice, iar purtarea măștii în instituție este obligatorie, conform legii. Angajata urmează recomandările medicale și nu se află la serviciu, transmite municipalitatea.

------------------------------------------

UPDATE: "Voi verifica. În cazurile respective se face anchetă epidemiologică, se stabileşte, se merge mai departe. Domnul Tarcea şi-a făcut autoizolarea la domiciliu, deşi nu era cazul. S-a retestat şi este tot negativ", a declarat primarul Emil Boc, la Ziua Live. 

---------------------------------------------

„ATENŢIE! Alertă de coronavirus la Primăria Cluj-Napoca! Azi dimineaţă am primit informaţii că un angajat din Direcţia Tehnică a primăriei Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus. Transmit public DSP (Direcţia de Sănătate Publică) Cluj îndemnul să facă URGENT ancheta epidemiologică şi să depisteze imediat alte cazuri de infectare pentru a nu risca viaţa funcţionarilor din primăriei şi nici a cetăţenilor care intră în contact cu aceştia. Nu este loc de muşamalizare! Rog prefectura să se mobilizeze şi executivul primăriei să ia măsuri imediate de dezinfecţie a birourilor de la parterul clădirii de pe strada Moţilor din Cluj-Napoca, dar şi în alte spaţii administrative ale primăriei! Angajaţii primăriei sunt speriaţi, pe bună dreptate, pentru că nimeni din conducerea primăriei nu are o reacţie constructivă după acest caz de coronavirus confirmat!”, a scris Ungureanu pentru MEDIAFAX.

Surse din cadrul Primăriei au declarat, pentru MEDIAFAX, că informaţia se confirmă şi că este vorba despre o funcţionară. Aceasta este asimptomatică şi a cerut internarea în spital. 

Viceprimarul Dan Tarcea s-a testat pentru COVID-19 în data de 4 iulie împreună cu soția și fiica. Rezultatele au fost negative în cazul viceprimarului și al fiicei, însă soția acestuia a fost depistată pozitiv asimptomatic. Dan Tarcea a decis să se autoizoleze până la o nouă testare.

Comenteaza