O asistentă medicală de 41 de ani a murit la două zile după ce s-a vaccinat anti-COVID

O asistentă medicală de 41 de ani a murit la două zile după ce s-a vaccinat anti-COVID
| Foto: wionews.com

O asistentă medicală în vârstă de 41 de ani a murit la două zile după ce i s-a administrat vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer, anunță Daily Mail.

Asistenta medicală Sonia Acevedo, din Portugalia, în vârstă de 41 de ani, a murit „subit” acasă, în ziua de Anul Nou, la 48 de ore după ce a primit injecția. Se așteaptă efectuarea unei autopsii.

Era mamă a doi copii și lucra ca asistentă la secția de pediatrie a Institutului Portughez de Oncologie din Porto. După ce a fost vaccinată nu a suferit efecte secundare adverse.

„A făcut vaccinul anti-Covid-19, dar nu a avut niciun simptom. Nu știu ce s-a întâmplat. Vreau doar răspunsuri. Vreau să știu ce a provocat moartea fiicei mele”, a spus tatăl ei.

Angajatorii lui Acevedo au confirmat că a fost vaccinată împotriva Covid în data de 30 decembrie și au declarat că nu au fost anunțați cu privire la vreun „efect nedorit” atunci când a fost vaccinată sau în orele următoare.

Institutul Portughez de Oncologie a declarat într-un comunicat: „În ceea ce privește moartea subită a unui asistent operațional din cadrul Institutului Portughez de Oncologie din Porto, pe 1 ianuarie 2021, Consiliul de Administrație confirmă evenimentul și își exprimă regretul sincer față de familie și de prieteni, cu asigurarea că această pierdere se resimte și aici.”

În comunicat se mai spune: „Pentru explicarea cauzei decesului se vor urma procedurile obișnuite în aceste circumstanțe”.

Portugalia, cu o populaţie de abia peste 10 millioane de locuitori, a raportat deja peste 7.000 de decese cauzate de COVID-19 şi mai mult de 427.000 de cazuri confirmate oficial.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este cel care se administrează şi în România, fiind până acum singurul aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Comenteaza