O doctoriță a "făcut" 10.000 de euro după ce a prelucrat în spitalul de stat mii de teste recoltate în cabinete private

O doctoriță a "făcut" 10.000 de euro după ce a prelucrat în spitalul de stat mii de teste recoltate în cabinete private

O doctoriță a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și abuz în serviciu, pentru că a prelucrat în spital mii de probe pentru teste Papanicolau, recoltate contra cost în cabinete private.

Doctorița, fost manager al Spitalului Județean Sălaj, prelucra în laboratorul spitalului testele Papanicolau pe care i le aduceau niște medici ginecologi de la cabinetele private.

Este vorba despre mii de teste prelucrate în perioada 2019 – 2022, "servicii" pentru care doctorița a primit mită în sumă totală de 45.929 de lei, așa cum rezultă din comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Prejudiciul adus unității medicale se ridică la 130.000 de lei, spun anchetatorii.

Potrivit salajulliber.ro dosarul a început după ce un angajat din cadrul Serviciului Anatomo-Patologic din SJU Zalău nu a vrut să mai închidă ochii la fraudele pe care șefa serviciului le făcea de ani de zile și a decis să demaște totul la finalul lunii iunie anul trecut și a acceptat să colaboreze cu ofițerii anticorupție.

Timp de aproape două luni, doctorița a fost înregistrată audio-video în cabinetul său din spital de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. În înregistrări apar medicii, cercetați acum în acest dosar, care îi aduc probele biologice și îi lasă banii doctoriței. Aceasta, la rândul ei, a fost surprinsă în timp ce număra banii și îi punea în sertar sau buzunar.

 

 

 

Comenteaza