O femeie de 38 de ani cu COVID a murit la cumpărături. Nu era vaccinată și se trata acasă

O femeie de 38 de ani cu COVID a murit la cumpărături. Nu era vaccinată și se trata acasă

Femeia a intrat în stop cardio-respirator după ce i s-a făcut brusc rău în timp ce era la cumpărături.

Teribilul incident a avut loc în Iași. Medicii spun că femeia s-a tratat acasă, nu a apelat la medicul de familie şi nici nu s-a dus la vreun spital, crezând că este vorba de o gripă. Femeia nu era vaccinată şi nu avea comorbidităţi.

Familia a sunat la 112, iar un echipaj al ambulanţei, apoi unul SMURD s-au deplasat la magazinul unde femeii i s-a făcut rău. Soţul acesteia a spus că de zece zile aceasta lua medicamente pentru o presupusă gripă şi că nu s-a adresat niciunui medic.

"A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR", a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, conform News.ro.

Ea a precizat că este un caz dramatic, care arată că boala omoară şi pacienţi tineri care nu sunt vaccinaţi.

Comenteaza