O inimă din Transilvania a salvat o viață în Torino

O inimă din Transilvania a salvat o viață în Torino

Un bărbat din Italia a fost salvat cu ajutorul unei inimi care a sosit de la 1.400 de kilometri distanță, mai exact, din Transilvania. 

Operația de transplant a avut loc zilele trecute la Centrul de Transplant Cardiac al spitalului Molinette din Torino, centru condus de profesorul Mauro Rinaldi, scrie La Stampa, citată de Rador.

Inima unui tânăr de 29 de ani din Transilvania a salvat viața unui bărbat în vârstă de 41 de ani, care suferea de miocardiopatie fulminantă severă, afecţiune care a dat primele semne la începutul lunii august. Bolnavul a fost transferat în aceeași zi cu transplantul de la spitalul San Martino din Genova, unde îi fusese implantat un stimulator cardiac, care, din păcate, nu a permis recuperarea funcției cardiace. Drept urmare, medicii au decis includerea pacientului pe lista pentru transplant urgent de inimă.

La mai puțin de două ore de la sosirea pacientului la Spitalul Molinette, a fost semnalată disponibilitatea inimii unui donator de 29 de ani, care a murit în Transilvania, România din cauza unei hemoragii cerebrale.

Comenteaza