O nouă linie de gardă, în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

O nouă linie de gardă, în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a dispus, în urma discuțiilor purtate cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, înființarea unei linii de gardă în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală.

Această măsură care vizează activitatea unității medicale aflate sub autoritatea forului administrativ județean este justificată de dorința de a face față în condiții optime numărului în creștere de pacienți infectați cu coronavirus care necesită evaluare medicală atât în spitalizare continuă cât și în servicii de spitalizare de zi.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Mobilizăm toate resursele necesare și luăm măsurile adecvate pentru investigarea și tratarea optimă a pacienților care se confruntă cu virusul SARS-CoV-2. Dispunem de fondurile necesare și de personalul specializat care să deservească această linie de gardă, astfel că decizia vine, cu siguranță, în beneficiul direct al pacienților. Extrem de important, noua linie de gardă va veni nu doar în sprijinul pacienților Spitalului de Boli Infecțioase ci și al celorlalte spitale COVID din Cluj”.

Astfel, în urma acestei decizii, linia de gardă în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală va funcționa în regim non-stop, 24/24 de ore, de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă și duminică vor exista două schimburi. Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, atâta timp cât necesitățile o vor impune.

Anterior acestei decizii, laboratorul de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase funcționa de luni până duminică, într-un singur schimb, între orele 8,00 și 14,00.

 

Comenteaza