O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

Alte 163.200 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca urmează să ajungă joi în țară.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene. Până acum, în România au fost deja vaccinate cu vaccinul produs de Astra Zeneca aproape 17.000 de persoane. Administrarea acestui vaccin în țara noastră a început pe 15 februarie și este recomandată persoanelor între 18 și 55 de ani.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat marți că în perioada următoare autoritățile au în vedere vaccinarea cu prioritate a personalului din Educație. Miercuri, subprefectul interimar al județului Cluj, Irina Munteanu, a declarat că se discută deschiderea a două fluxuri de vaccinare pentru profesorii din județ.

Comenteaza