Omicron bate recorduri absolute de la începutul pandemiei. Peste un milion de cazuri în 24 de ore

Omicron bate recorduri absolute de la începutul pandemiei. Peste un milion de cazuri în 24 de ore

Un nou val Omicron a lovit SUA, mai mult de 1 milion de persoane din SUA au fost diagnosticate în doar 24 de ore cu Covid-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Nu e un val e un tsunami. Record absolut de la începutul pandemiei: 1 milion de cazuri în 24 de ore în SUA

Varianta mutantă a dus cazurile din SUA la un record absolut de la începutul pandemiei. Cifra este cea mai mare pe care o ţară a raportat-o de la începutul pandemiei.

Numărul de luni este aproape dublu faţă de recordul anterior de aproximativ 590.000, stabilit cu doar patru zile în urmă în SUA. Numărul zilnic de cazuri înregistrat luni în America a fost de peste două ori mai mare decât cifrele înregistrate în orice altă ţară.

Cel mai mare număr din afara SUA a fost înregistrat în timpul valului Delta din India, când peste 414.000 de persoane au fost diagnosticate pe 7 mai 2021.

Cifrele îngrijorătoare din SUA vin chiar şi în condiţiile în care mulţi americani se bazează pe testele pe care le fac acasă, cu rezultate care nu sunt raportate mereu autorităţilor.

Acest lucru înseamnă că noul record este cu siguranţă o subestimare, relatează Bloomberg.

Numărul crescând de infecţii a dus la anularea unui număr mare de zboruri, la închiderea multor şcoli şi birouri, la copleşirea spitalelor şi la strangularea lanţurilor de aprovizionare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza