OMS: 99% din cazurile de COVID identificate la nivel global, cu tulpina Delta

OMS: 99% din cazurile de COVID identificate la nivel global, cu tulpina Delta

Aproape toate cazurile identificate la nivel global în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta, susține Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru COVID-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Declarația reprezentantului OMS, Maria Van Kerkhove, a fost făcută pe fondul creşterii la nivel internaţional a cazurilor de infecţii Covid-19, cu preponderenţă în Europa. Continentul a consemnat în ultima săptămână circa 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid-19 din lume, a spus Van Kerkhove.

”Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a adăugat aceasta, conform News.ro.

”Pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”, a spus Van Kerkhove. Aceasta a spus că în Europa au avut loc mai mult de jumătate din cele aproape 50.000 de decese provocate în lume de Covid-19 în ultima săptămână, cu o creştere cu 5% a deceselor pe continent.

Scăderea utilizării măştilor şi distanţarea socială sunt de vină pentru creşterea în Europa, a declarat Van Kerkhove la o conferinţă de săptămâna trecută. Ea a avertizat marţi că societăţile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creştere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa şi alţi agenţi patogeni.

Aproape 4.500 de cazuri cu varianta Delta, confirmate în România

Un număr de 4.470 de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta au fost confirmate până la data de 14 noiembrie, a informat, miercuri, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, până la aceeaşi dată, au fost confirmate 6.226 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Până pe 14 noiembrie au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 6.896 de secvenţieri, iar rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 90%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza