OMS a solicitat "informaţii epidemiologice şi clinice suplimentare" Chinei, care a raportat o creştere a numărului de boli respiratorii

OMS a solicitat "informaţii epidemiologice şi clinice suplimentare" Chinei, care a raportat o creştere a numărului de boli respiratorii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la o creştere a numărului de boli respiratorii în China, ţară în care au fost depistate primele cazuri de COVID.

"OMS a trimis o solicitare oficială Chinei pentru informaţii detaliate în legătură cu o creştere a bolilor respiratorii şi a focarelor de pneumonie semnalate la copii", se arată într-un comunicat publicat pe X, care recomandă "luarea de măsuri pentru a reduce riscul de boli respiratorii".

Aceste măsuri - deja cunoscute din timpul pandemiei Covid-19 - includ vaccinarea, distanţarea de bolnavi, izolarea acasă în caz de simptome, analize şi îngrijiri medicale dacă este necesar, precum şi purtarea unei măşti, dacă este cazul, o bună ventilaţie a spaţiilor şi spălatul pe mâini.

După ce autorităţile chineze şi presa din China au raportat o creştere a numărului de boli respiratorii, inclusiv focare de pneumonie nediagnosticată la copii în nordul Chinei, OMS a solicitat "informaţii epidemiologice şi clinice suplimentare, precum şi rezultate de laborator privind aceste focare raportate la copii", scrie news.ro.

Organizaţia "a solicitat, de asemenea, informaţii suplimentare cu privire la tendinţele recente în circulaţia agenţilor patogeni cunoscuţi, în special gripa, SARS-CoV-2 (virusul care dă naştere la Covid-19), RSV care afectează copiii şi Mycoplasma pneumoniae, precum şi cu privire la gradul de congestionare a sistemului de sănătate", se mai arată în comunicat.

OMS precizează că este în contact cu clinicienii şi cercetătorii prin intermediul parteneriatelor şi reţelelor sale tehnice existente în China.

Comenteaza