OMS, avertisment după apariția noii tulpini de coronavirus în Europa: "E o situație alarmantă. Trebuie să facem mai mult"

OMS, avertisment după apariția noii tulpini de coronavirus în Europa: "E o situație alarmantă. Trebuie să facem mai mult"

OMS avertizează că 22 de țări europene, din cele 53 de state, au înregistrat deja cazuri deinfectare cu noua tulpină a coronavirusului.

Conducerea regională a OMS consideră că Europa trebuie "să facă mai mult" în fața "unei situații alarmante", din cauza circulației în regiune a unei noi variante, mai contagioase, de coronavirus, detectată inițial în Marea Britanie. Potrivit estimărilor, noua tulpină "ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca", a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, citat de AFP și preluat de HotNews.ro

Din cauza transmisibilității sale sporite, varianta riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare.

"Este o situație alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp va trebui să facem mai mult decât am făcut până acum și să intensificăm măsurile de sănătate publică și măsurile sociale pentru a fi siguri că aplanăm curbele în creștere foarte puternică în unele dintre țări", a declarat Kluge.

"Sunt măsuri de bază, pe care le cunoaștem cu toții, și care trebuie intensificate pentru a reduce transmisia, pentru a ușura serviciile Covid-19 și pentru a salva vieți", a explicat oficialul, subliniind că este vorba despre 
generalizarea purtatului măștilor, limitarea numărului de adunări sociale, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor, alături de sisteme adecvate de depistare și urmărire a contacților și de izolarea bolnavilor.

Comenteaza