OMS către tineri: "Nu vă consideraţi invincibili"

OMS către tineri: "Nu vă consideraţi invincibili"

La nivel global, peste 276.000 oameni sunt bolnavi de COVID-19, iar peste 11.000 de oameni au murit deja din cauza virusului. "Nu sunteţi invincibili", este mesajul OMS pentru tineri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îi avertizează pe tineri să nu se considere invincibili, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 276.000. Alţi 11.000 de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus.

"Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva.

Ghebreyesus a mai spus că prea mulţi tineri au impresia că boala îi afectează doar pe vârstnici, ceea ce nu este adevărat.

"Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate", a mai declarat medicul etiopian.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza