OMS: Există riscul unei unei "catastrofe absolute" dacă mai întârzie vaccinarea copiilor, pe fondul pandemiei de COVID

OMS: Există riscul unei unei "catastrofe absolute" dacă mai întârzie vaccinarea copiilor, pe fondul pandemiei de COVID

OMS a avertizat joi asupra riscului unei ''catastrofe absolute'' dacă nu se recuperează întârzierea periculoasă a vaccinării copiilor din cauza pandemiei de COVID şi dacă restricţiile sanitare sunt ridicate prea repede.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

''În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută'', a avertizat la Geneva dr. Kate O'Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Pandemia a determinat ca resursele şi personalul să fie redirecţionate spre lupta împotriva Covid, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul. Oamenii au fost, de asemenea, reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar şi atunci când măsurile de izolare nu le interziceau acest lucru, transmite Agerpres.

Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva Covid - care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii - îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS.

Aceşti doi factori combinaţi sunt ''catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii'', a insistat ea. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza