OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente: "Este îngrijorător. Ştim ce avem de făcut"

OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente: "Este îngrijorător. Ştim ce avem de făcut"

Directorul pentru situaţii de urgenţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, a îndemnat, vineri, guvernele din Europa să ia măsuri urgente pentru a reduce transmiterea noului coronavirus

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Mike Ryan a îndemnat, vineri, guvernele din Europa să ia măsuri urgente pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv interzicerea evenimentelor la care se adună multe persoane, astfel încât să nu fie nevoite să aplice iar starea de urgenţă, scrie Reuters. 

În Europa, joi, au fost înregistrate pentru prima dată peste 100.000 de cazuri de infectare, în condiţiile în care nici Rusia sau Marea Britanie nu au reuşit să reducă numărul de cazuril în ultimele cinci zile.

“Nu avem răspunsuri noi. Ştim ce avem de făcut. Este îngrijorător să vezi atât de multe ţări din Europa în care numărul infectărilor este în creştere iar guvernele trebuie să ia decizii ferme pentru a încerca să limiteze şi să blocheze transmiterea virusului”, a afirmat Mike Ryan într-o declaraţie de presă susţinută la Geneva, potrivit News.ro.

El a atras atenţia că persoanele în vârstă şi cele care fac parte din grupe vulnerabile trebuie protejate.

Distanţarea fizică, purtarea măştii, aerisirea încăperilor sunt foarte importante. Trebuie să fim foarte, foarte atenţi cu privire la întâlnirile la care participă mulţi oameni şi care stau apropiaţi.

Mike Ryan a anunţat că a prezentat conducerii OMS o listă cu specialiştii pentru o misiune internaţională în China, care să afle originile acestui virus, descoperit la sfârşitul anului trecut în Wuhan.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza