OMS: Nu există niciun motiv să ne îndoim că actualele vaccinuri nu protejează împotriva Omicron

OMS: Nu există niciun motiv să ne îndoim că actualele vaccinuri nu protejează împotriva Omicron

Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, a afirmat că "nu există niciun motiv să ne îndoim" de faptul că vaccinurile actuale nu-i protejează pe cei infectați cu tulpina Omicron împotriva formelor severe de COVID.

"Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce priveşte severitatea bolii şi spitalizarea, şi nu există niciun motiv să credem că nu ar fi cazul cu Omicron", a explicat Michael Ryan, într-un interviu acordat AFP, citat de presa internațională.

 Acesta a mai spus că, de asemenea, "comportamentul general pe care îl vedem până acum nu arată nicio creştere a severităţii. De fapt, unele locuri din Africa australă raportează simptome mai uşoare".

"Trebuie să fim foarte atenţi la modul în care analizăm" aceste date, a adăugat, totuşi, Michael Ryan, având grijă să sublinieze în mai multe rânduri că ne aflam chiar la începutul studiilor unei variante detectate abia pe 24 noiembrie de către autorităţile sud-africane şi care de atunci a fost identificată în zeci de ţări.

Comenteaza