OMS nu se lasă și cere Chinei ”acces total” pentru a stabili originea COVID

OMS nu se lasă și cere Chinei ”acces total” pentru a stabili originea COVID

OMS vrea să trimită în China o nouă misiune de experţi care să descopere originea virusului care a provocat pandemia de Covid-19.

Directorul OMS a spus într-un interviu acordat Financial Times că e pregătit să trimită în China o nouă misiune de experţi care să descopere originea Covid-19.

”Exercităm presiuni asupra Chinei să ofere un acces total şi cerem ţărilor să ridice această problemă în cadrul reuniunilor bilaterale (prin care să îndemne Beijingul) să coopereze”, a declat Tedros Adhanom Ghebreyesus , potrivit Le Figaro, citat de G4Media.

El anunţă că OMS a cerut deja Chinei ”în scris” ”să ne furnizeze informaţii şi suntem pregătiţi să trimitem o echipă dacă ea ne permite acest lucru”.

O echipă de specialişti, sub egida OMS şi însoţită de colegi chinezi, a anchetat originea bolii în China, la începutul lui 2021.

Într-un raport comun, ei au favorizat ipoteza transmiterii la om a virusului puternic contagios de către un animal, care a jucat rolul de intermediar între liliac şi om, poate într-o piaţă în oraşul chinez.

Directorul OMS a declarat, ulterior, că ”toate ipoteze rămân pe masă”. Oficialii OMS au cerut în mod repetat date suplimentare, pentru că nicio echipă nu s-a mai putut întoarce în China.

Primele cazuri de infectare cu SARS-COV-2 au fost detectate la sfârșitul anului 2019 la Wuhan, în China. Există două teorii opuse: o scurgere dintr-un laborator din orașul în care se studiau acești viruși sau un animal intermediar care a infectat persoane care frecventau o piață locală.

Comenteaza