OMS: Războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia COVID

OMS: Războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia COVID

Numărul infectărilor a scăzut în regiune, în ultima săptămână, dar există un risc semnificativ de apariţie a unor cazuri mai grave şi de decese, din cauza ratei reduse de vaccinare din Ucraina, consideră OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se arată îngrijorată de faptul că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia COVID-19 şi că încearcă să facă mai multe pentru a limita răspândirea bolilor infecţioase, potrivit CNN.

Cazurile din regiune au scăzut faţă de săptămâna precedentă, dar există un risc semnificativ de apariţie a unor îmbolnăviri mai grave şi de decese, din cauza ratei scăzute de vaccinare din Ucraina.

O situaţie îngrijorătoare este şi exodul celor peste 2 milioane de persoane care au fugit din ţară de teama războiului în zonele învecinate, regiuni care au, de asemenea, rate scăzute de vaccinare.

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Ucraina este de aproximativ 34%, în timp ce în Republica Moldova este de aproximativ 29%, potrivit Our World In Data.

În total, între 3 şi 9 martie, au fost înregistrate 791.021 de cazuri noi de COVID-19 şi 8.012 decese noi în Ucraina şi în ţările învecinate, potrivit unui raport de situaţie al OMS publicat duminică şi citat de CNN.

Comenteaza