OMS: Rujeola devine o amenințare globală. Cum te protejezi de boală

OMS: Rujeola devine o amenințare globală. Cum te protejezi de boală

Organizația Mondială a Sănătății susține că rujeola devine un pericol la nivel mondial, în special în rândul copiilor.

COVID-19 a dus la o scădere constantă a acoperirii vaccinale și la slăbirea supravegherii bolii.

Rujeola este extrem de contagioasă și poate fi prevenită aproape în totalitate prin vaccinare. Cu toate acestea, este nevoie de o acoperire vaccinală de 95% pentru a preveni apariția unor epidemii în rândul populației.

Un număr record de aproape 40 de milioane de copii au ratat o doză de vaccin împotriva rujeolei în 2021 din cauza obstacolelor create de pandemia COVID, au declarat OMS și Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA (CDC), relatează Reuters.

"Deși cazurile de rujeolă nu au crescut încă dramatic în comparație cu anii precedenți, acum este momentul să acționăm", a declarat pentru Reuters responsabilul OMS pentru rujeolă, Patrick O'Connor: "Ne aflăm la o răscruce de drumuri", a spus el marți. "Vor fi 12-24 de luni foarte dificile în care vom încerca să atenuăm această situație".

O combinație de factori precum măsurile de distanțare socială și natura ciclică a rujeolei ar putea explica de ce nu a existat încă o explozie de cazuri, în ciuda diferențelor tot mai mari de imunitate, dar acest lucru s-ar putea schimba rapid, a spus O'Connor.

OMS a observat deja o creștere a numărului de focare mari de la începutul anului 2022, de la 19 la aproape 30 până în septembrie, a mai spus O'Connor, potrivit antena3.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza