OMS: Tulpina indiană, cea mai puternică și mai adaptată dintre toate. Va ajunge mai ușor la persoanele vulnerabile, nevaccinate

OMS: Tulpina indiană, cea mai puternică și mai adaptată dintre toate.  Va ajunge mai ușor la persoanele vulnerabile, nevaccinate

Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra variantei Delta a noului coronavirus, cea descoperită în India, este mai contagioasă și poate ajunge mai ușor la persoanele vulnerabile, care nu sunt vaccinate anti-COVID-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Unii experți în sănătate cred că ar putea trece luni sau chiar ani până când vor fi vaccinate la nivel mondial suficiente persoane pentru a se putea declara încetarea pandemiei.

”OMS a transmis în urmă cu câteva zile că varianta Delta devine dominantă la nivel mondial. Studiile sugerează că este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, varianta apărută în Marea Britanie, care este la rândul ei mult mai contagioasă decât tulpina iniţială. Delta s-a răspândit până acum în cel puțin 92 de ţări. Au apărut foarte multe variante, cu atribute asemănătoare. E ca și cum ai încerca să deschizi un lacăt cu cifru. Unele variante ale virusului au nimerit niște cifre, alte variante au nimerit alte cifre, dar până acum niciunul dintre virusuri nu a găsit combinația de transmisibilitate și letalitate. Varianta Delta (descoperită în India – n.r.) este cea mai puternică, mai rapidă și mai adaptată dintre toate. Va ajunge la persoanele vulnerabile mai eficient decât variantele anterioare. Dacă mai sunt persoane vulnerabile nevaccinate, riscul pentru ele este și mai mare. Acest virus poate fi mai letal, pentru că are un mod de transmitere mai eficient de la om la om și în cele din urmă îi va găsi pe cei vulnerabili, care se vor îmbolnăvi grav, vor trebui spitalizați și pot, în cele din urmă, muri”, a declarat Michael Ryan, director executiv al OMS, conform Ro Health Review.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza