Orban: Test covid negativ sau 14 zile de carantină pentru cei care vin din ţările care au un nivel de infectare superior României

Orban: Test covid negativ sau 14 zile de carantină pentru cei care vin din ţările care au un nivel de infectare superior României

Premierul a anunţat că România va reintroduce restricţii pentru persoanele care vin din ţări care au un nivel de infectare superior - cei care stau mai puţin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar ceilalţi intră în carantină cu posibilitatea testării în a cinea zi.

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunţat Ludovic Orban.

Acesta precizează că pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, transmite Mediafax.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieşi din carantină”, explică premierul. Orban a mai spus, după videoconferinţa avută cu prefecţii, că a cerut intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii cu coronavirus.

Ultima listă a ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei - pentru persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat - a fost actualizată la data de 17.08.2020.

Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urma: Regiunea Aragon, Regiunea Cataluna, Regiunea Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor şi Regiunea Navarra.

loading...
Comenteaza