Orban: Vom creşte numărul de paturi de terapie intensivă. Situaţia la Cluj

Orban: Vom creşte numărul de paturi de terapie intensivă. Situaţia la Cluj

Premierul Ludovic Orban a anunţat demersuri în vederea creşterii capacităţii de la ATI atât la Braşov, cât şi la Cluj sau la Iaşi.

"La Braşov, de exemplu, s-a făcut un spital modular similar proiectului de la 'Elias', lângă Spitalul Judeţean, care urmează să fie pus în funcţiune săptămâna asta sau săptămâna viitoare, care, de asemenea, va asigura un număr de cel puţin 14 locuri suplimentare de terapie intensivă. La Cluj s-a crescut capacitatea de tratare, la Iaşi suntem pregătiţi cu creşterea capacităţii de tratare în terapie intensivă. Gândiţi-vă că numărul de locuri în terapie intensivă existent astăzi este în jur de o mie. Va creşte în continuare acest număr de locuri din terapie intensivă. Nu a fost niciodată atinsă capacitatea: şi astăzi avem mai puţin de 500, 490 şi ceva de persoane, de români care sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă, ceea ce înseamnă utilizarea la jumătate a capacităţii", a spus el.

Premierul a arătat că va fi suplimentat numărul de locuri în spitalele dedicate pacienţilor care au COVID-19, inclusiv pentru cei care nu au nevoie de terapie intensivă.

Comenteaza