Arafat: Pacienţi externaţi la cerere. Unul este aproape comatos, altul a fost găsit acasă în stop cardiac

Arafat: Pacienţi externaţi la cerere. Unul este aproape comatos, altul a fost găsit acasă în stop cardiac
| Foto: Mediafax - Alexandru Dobre

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit, luni, despre cazul unui pacient care s-a externat la cerere, în urmă cu o săptămână, pentru că avea simptome uşoare, iar acum este „aproape comatos”, cu oxigenare 70% şi dispnee.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Arafat, la dezbaterile la legea carantinei: "Pacient externat la cerere, acum este cu oxigenare 70% şi dispnee. Să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu", scrie Mediafax.

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la „Colentina”, cu simptome minore, la data de 6 (iulie - n.red.), acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee (incapacitatea de a respira normal - n.red.), cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos şi s-a trimis de la Terapie Intensivă ca să poată să-l asiste şi să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu”, a povestit Raed Arafat, în cadrul dezbaterile legate de Legea carantinei şi a izolării, de la Comisia Juridică a Senatului.

Cazul, spune Arafat, nu este singular. „Pe altul, acum o zi sau două, tot acelaşi serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând aceşti pacienţi care refuză internarea cu simptomele uşoare şi merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizaţi adecvat, nu spun medicilor care este starea lor şi că că starea lor se agravează, se ţin până în ultimul moment, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situaţia reală cu care ne confruntăm”, a adăugat sursa citată.

Pe de altă parte, în acelaşi context, şeful DSU a mai spus că „dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza