Pacienții, revoltați după cazul de la Urziceni: "Lipsa personalului și a echipamentelor a devenit o scuză generală, iar umanitatea tinde să dispară"

Pacienții, revoltați după cazul de la Urziceni: "Lipsa personalului și a echipamentelor a devenit o scuză generală, iar umanitatea tinde să dispară"

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România cer ca personalului medical care se comportă iresponsabil, lipsit de empatie și etică să fie demis și să i se ridice licența de liberă practică.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) solicită Guvernului "să ia în al 12-lea ceas măsuri reale de pedepsire a vinovaților și de prevenire a altor asemenea cazuri, prin crearea unui cadru legal care să permit in regim de urgenta demiterea și ridicarea licenței de liberă practică pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie și etică".

"Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România este revoltată de modul repetat în care pacienții români sunt umiliți în sistemul de sănătate. Este absolut incredibil ca o femeie însărcinată în luna a noua să nu fi fost nici măcar consultată și lăsată să plece fără ca nimeni din personal să nu se fi preocupat de riscurile la care este expusă dacă pleacă", afirmă COPAC.

COPAC consideră că situația de la Urziceni nu este singulară, pacienții fiind "tratați identic sau mai rău în multe din spitalele din România".

"Cazurile de la Urziceni sunt doar exemplele mediatizate, însă pacienții sunt tratați identic sau mai rău în multe din spitalele din România, sunt ignorați, plimbati din spital în spital iar responsabilitatea nu și-o asumă nimeni. Nepăsarea profesioniștilor din sănătate și a autorităților locale devine o obișnuință, fiecare găsește motive pentru a nu-și asuma nimic. Lipsa personalului și a echipamentelor a devenit o scuză general valabilă iar umanitatea tinde să dispară. Considerăm ca astfel de persoane nu au ce căuta în sistemul de sănătate!", punctează COPAC.

"Ani de zile, ne-am ascuns după sintagma 'Nu putem inchide un spital pentru ca mor oameni!'. Vedem că oamenii mor sau nasc în stradă și dacă există unitatea medicală și nu există niciun pic de omenie din partea personalului medical", mai transmite Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Comenteaza