"Pacientul 1" din Bologna, un fotomodel de origine română, s-a reinfectat cu varianta Delta. Anul trecut a fost pozitivă 80 de zile

"Pacientul 1" din Bologna, un fotomodel de origine română, s-a reinfectat cu varianta Delta. Anul trecut a fost pozitivă 80 de zile

Bianca Dobroiu, fotomodelul de origine română care a fost "pacientul 1" la Bologna, anul trecut, fiind testată pozitiv timp de 80 de zile, se  confruntă din nou cu teribila boală, de data aceasta fiind infectată cu varianta Delta. Aceasta nu era vaccinată. 

Modelul de origine română Bianca Dobroiu, care în februarie 2020 devenea prima persoană infectată cu coronavirus la Bologna, s-a reinfectat acum cu virusul Sars-Cov-2: „Am crezut că nu este posibil ca boala să revină, am fost naivă și nu m-am vaccinat, ar fi trebuit să o fac”, a declarat Bianca.

Bianca Dobroiu are 23 de ani și anul trecut, timp de 80 de zile, ea a rezultat pozitivă la toate testele. A fost considerat cel mai straniu caz de infectare cu coronavirus din Peninsulă.

Totul a început pe 27 februarie când a avut primele simptome ale contaminării: febră mai mare de 40 de grade, tuse uscată, dureri musculare, dureri de cap și astfel a fost internată, la o zi după rezultatul pozitiv al primului test. Au fost necesare 80 de zile de carantină, până în luna iunie, când tânăra a putut fi declarată în sfârșit negativă la testul Covid.

Acum, la 1 an și două luni distanță, Bianca s-a reinfectat, de această dată cu varianta Delta a virusului: "Când am citit „rezultat pozitiv” am rămas fără cuvinte. Am citit și recitit acele opt litere blestemate de un milion de ori (positivo – n.r.), nu-mi venea să cred!", a mărturisit Bianca într-un interviu pentru Il Fatto Quotidiano.

Tânăra spune că în prezent are aceleași simptome ca și anul trecut: „Am febra la 39,5 de grade, dureri în corp și dureri de cap. Astăzi m-a luat răceala și tusea. Sper să nu mai petrec încă 3 luni închisă în camera – închisoarea mea și, mai presus de toate, să nu ajung din nou la spital, pentru că acele zile au fost teribile”, a spus Bianca Dobroiu.

Bianca se declară însă optimistă, dar regretă că nu a făcut încă vaccinul. „Încerc mereu să fiu optimistă. Sincer, și eu mă simt puțin vinovată, pentru că am fost naivă să nu mă vaccinez în ultimele săptămâni. Acum câteva săptămâni am făcut testul serologic și încă mai aveam anticorpi, așa că am stat liniștită. N-am citit pe nicăieri că persoanele care au fost infectate se pot reinfecta, n-am crezut că voi lua din nou boala”, a mai adăugat Bianca, citată de rotalianul.ro

Ea nu are idee de unde ar fi putut lua din nou virusul cu varianta Delta de data aceasta: «Habar n-am, poate la Riccione, săptămâna trecută, dar cine poate ști sigur? Ciudat este că am fost întotdeauna atentă, țineam masca și în mașină. Mama mea a devenit paranoică în ce mă privește și este mereu în alertă: „Spală-te pe mâini, dezinfectează-te, folosește masca, păstrează distanța”. Pe scurt, am fost întotdeauna foarte atentă și totuși uite că o iau de la început.»

Pentru tinerii și în general pentru toți cei care nu vor să se vaccineze, Bianca Dobroiu are următorul mesaj: „Vaccinați-vă și nu mai vorbiți prostii! Vaccinul este singura soluție pentru a ieși din acest coșmar.”

 

Comenteaza