Pandemia de COVID. OMS: Copiii între 4 și 15 ani, cea mai afectată categorie de vârstă în prezent

Pandemia de COVID. OMS: Copiii între 4 și 15 ani, cea mai afectată categorie de vârstă în prezent

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la o mai bună protejare împotriva COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 15 ani, care ar fi cea mai afectată categorie de vârstă în prezent.

Copiii cu vârsta cuprinsă între patru şi 15 ani ar fi cea mai afectată categorie de vârstă în prezent, estimează agenţia ONU, în contextul pandemiei de COVID-19, relatează AFP, citată de News.ro. În vederea evitării unei noi închideri a şcolilor şi unei reluări a învăţământului la distanţă, OMS Europa îndeamnă la o consolidare a testelor ovid-19 în şcoli şi la luarea în calcul a vaccinării copiilor şcolarizaţi.

„Folosirea măştii de protecţie şi ventilarea, dar şi teste regulate ar trebui să fie norma în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în calcul la nivel naţional, în vederea protejării elevilor”, subliniază într-o conferinţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Potrivit OMS, numărul cazurilor de COVID-19 se află în creştere, în prezent, în toate categoriile de vârstă, însă ”cel mai mare nivel observat în prezent este (în categoria de vârstă) 5-14 ani”.

„Nu este un lucru rar, în prezent, să observăm niveluri ale incidenţei de două trei ori mai mari în rândul copiilor mici decât în populaţia totală”, subliniază Kluge.

OMS îşi exprimă din nou îngrijorarea cu privire la varianta omicron a SARS-CoV-2, însă îndeamnă să se lupte împotriva actualei variante dominante – varianta indiană (delta) -, în vederea „unei victorii mâine împotriva omicron”.

„Omicron este în vizor şi în creştere şi avem dreptate să fim îngrjoraţi şi prudenţi. Însă problema acum este delta, iar de felul în care reuşim împotriva delta azi vom avea o victorie împotriva omicron mâine”, înainte ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească masiv.

loading...
Comenteaza