Pașaportul COVID, operaţional în România de luna viitoare: "O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă"

Pașaportul COVID, operaţional în România de luna viitoare: "O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă"

Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat joi că certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional în România la 1 iulie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat - n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă", a afirmat Andrei Baciu, joi, la Senat.

Certificatul va atesta fie faptul că o persoană a fost vaccinată anti-COVID, fie a trecut prin boală, fie absența infectării în momentul respectiv - dovedită cu un rezultat RT PCR negativ.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza