Patru noi spitale în Cluj, prin PNRR. Până în 2026, minim 25 de unități vor fi contruite în România

Patru noi spitale în Cluj, prin PNRR. Până în 2026, minim 25 de unități vor fi contruite în România
spital monobloc

Ministerul Sănătății a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investițiile 2.1 și 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele și aparatura medicală din cadrul PNRR.

Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătății în anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană. Investiția totală se va ridica la peste 1.7 milarde de euro.

Noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică (NZEB), conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional. Includerea proiectelor în lista proiectelor finanțate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătății, respectând prevederile metodologiei de prioritizare. Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții.

În Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la pilonul V (Sănătate, reziliență economică, socială și instituțională), sunt trecute patru spitale din Cluj care vor beneficia de finanțare: Centrul de Transplant de pe Victor Babeș și spitalul din cadrul HUB-ului Borhanci, Spitalul Monobloc de Copii din Borhanci, Centrul de Neurochirurgie (în Zorilor, prin renovarea și recomapartimentarea clădirii Clinicii de Medicina Muncii și Boli Profesionale) și Centrul de Excelență în domeniul Cancerului în Lomb. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza