Patru spitale clujene își vor dezvolta sistemele informatice

Patru spitale clujene își vor dezvolta sistemele informatice

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat patru proiecte de hotărâri care vizează digitalizarea unor unități sanitare din subordinea forului administrativ județean. Instituțiile care vor beneficia de aceste investiții sunt Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Trecem încet, dar sigur, spre o nouă etapă de dezvoltare administrativă. După Ghișeul Unic, cu componentele sale, începem digitalizarea entităților subordonate forului administrativ județean. Spitalele noastre intră într-un nou proces de modernizare, acestea fiind componenta de bază în serviciile oferite clujenilor.”

Prin implementarea acestor proiecte se urmărește demararea unui proces de digitalizare în vederea dezvoltării unor noi module informatice care să deservească activitatea celor patru instituții medicale, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor hardware, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltate de aplicații informatice aferente, și instruirea personalului la nivelul spitalelor.

Valoarea totală cumulată a investițiilor este de 17.280.938 de lei, fără TVA, finanțarea urmând a fi asigurată integral din fonduri europene. Proiectele se intenționează a fi depuse spre finanțare prin PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza