Paturi noi pentru mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Cluj

Paturi noi pentru mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Cluj

Preocuparea Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a rămas constantă, în ciuda contextului epidemiologic fără precedent.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În această săptămână au început livrările pentru peste 100 de paturi de spitalizare, distribuite în Secțiile Clinice ORL, Medicină Internă II și III, Chirurgie Generală I și II, Chirurgie Vasculară, Reumatologie, Diabet, Oncologie Medicală, Endocrinologie și Chirurgie Maxilo-Facială. Paturile sunt prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele antiescară și antidecubit previn leziunile asociate perioadelor mai lungi de imobilizare.

Licitația pentru achiziționarea paturilor a fost demarată încă de anul trecut, iar în 2020 au fost semnate contracte în valoare totală de 3 milioane de lei, pentru paturi de terapie intensivă, paturi electrice de spital, saltele și noptiere cu facilități de servire a mesei la pat. Aproximativ jumătate din fonduri au fost alocate de Ministerul Sănătății, în timp ce restul sumei a fost contribuția spitalului, din venituri proprii.

Până la jumătatea anului vor fi înlocuite peste 300 de paturi, din toate secțiile spitalului. Până acum, în acest an, s-au schimbat 21 paturi de terapie intensivă și 160 de paturi electrice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza