Paturile ATI la control! Fiecare secție din țară va raporta zilnic numărul locurilor libere

Paturile ATI la control! Fiecare secție din țară va raporta zilnic numărul locurilor libere
| Foto: hotnews.ro

Florin Cîțu a cerut ca de luni, 15 martie, Inspecția Sanitară de Stat să verifice în fiecare zi numărul de paturi ocupate la terapie intensivă Covid în întreaga țară.

Premierul Florin Cîțu a participat duminică la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și a declarat după încheierea acesteia că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauție, a precizat prim-ministrul. Motivul? În prezent, la nivel națioanal ar mai fi doar 30 de paturi libere în secțiile ATI, iar în Capitală nici măcar unul. 

Inspecția Sanitară de Stat va verifica în fiecare zi numărul de paturi ocupate la terapie intensivă Covid în întreaga țară. În urma verificării, premierul ar uma să primească un raport la ora 9 dimineața, care ar trebui să coincidă cu raportările făcute de managerii fiecărui spital din țară.

Florin Cîțu a explicat pe Facebook motivul pentru care a participat la ședința CNCCI. "Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție”, scrie premierul.

 În timpul ședinței CNCCI, premierul a solicitat creșterea numărului de paturi ATI și asigurarea echipamentelor de protecție și a medicamentelor necesare.

"Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .
Din acest motiv am cerut :
1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării în forță."

Comenteaza