Peste 100 de echipamente medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență

Peste 100 de echipamente medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat darea în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a nu mai puțin de 112 echipamente medicale ultramoderne.

Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului acestei unității medicale subordonate Ministerului Sănătății.

„Continuăm să fim alături de spitalele clujene în demersurile ce vizează realizarea unui act medical de calitate. Tehnologia modernă de care dispun noile dotări va facilita efectuarea examinărilor și intervențiilor necesare, în cele mai bune condiții”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Unele dintre cele mai importante echipamente care urmează a fi date în administrare sunt: o masă de operație radiotransparentă, o rampă pentru fluide medicale, un echipament pentru oxigenoterapie, două truse de resuscitare, câte un diatermocauter, radiocauter și electrocauter cu trusă de laparoscopie, două scaune speciale de chimioterapie și o masă de examinare.

Totodată, printre dotările care vor mai fi date în administrare se numără electrocardiografe și defibrilatoare, două lămpi chirurgicale, două lămpi bactericide, un aparat pentru drenaj limfatic, trei dermatoscoape, trei lămpi medicale de examinare pe roți, trei cărucioare pentru transportul pacienților, două cadre de mers pliabile, un laringoscop, 12 truse de mici intervenții și patru mese pentru instrumentar pe roți.

Comenteaza