100.000 de doze de vaccin vin în România, iar alte 100.000 de doze pleacă

100.000 de doze de vaccin vin în România, iar alte 100.000 de doze pleacă

În timp ce dorinţa de vaccinare este în contiună scădre în România, vaccinurile anti-COVID vin şi pleacă din ţara noastră, iar altele expiră ori se apropie de termenul de expirare. 

Un număr de 112.800 doze de vaccin împotriva Covid-19 produse de Moderna au ajuns în România. Pe de altă parte, România donează Vietnamului peste 100.000 de vaccinuri AstraZeneca. 

Transportul vaccinurilor Moderna fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 – CNCAV. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Până în prezent, 1.479.600 de doze de vaccin Moderna au fost recepţionate, iar 722.188 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, a menţionat sursa citată.

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o hotărâre privind acordarea gratuită, sub formă de ajutor umanitar, a peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Vietnam, anunță executivul într-un comunicat. Ajutorul umanitar decis în ședința de guvern constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania compania AstraZeneca, potrivit comunicatului.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. Departamentul pentru Situații de Urgență va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.

Comenteaza