Peste 123.500 de adolescenți cu vârste între 12 și 19 ani vaccinați deja în România

Peste 123.500 de adolescenți cu vârste între 12 și 19 ani vaccinați deja în România
| Foto: Facebook/RO Vaccinare

Până duminică după-amiază, în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 peste 4.440.000 de persoane.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent au fost vaccinați anti-COVID peste 123.500 de tineri. Dintre aceștia, peste 8.500 copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și peste 115.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. România este prima țară din UE care a demarat imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani imediat după  ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului anti-COVID de la BioNTech - Pfizer pentru această categorie de vârstă. 

"Desigur că au fost foarte multe întrebări: care este oportunitatea acestei indicaţii, de ce ar trebui să vaccinăm copiii din această grupă de vârstă, ţinând cont că ei au un risc foarte mic să dezvolte forme severe.

Vă readuc aminte faptul că avem, din păcate, copii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Or, este foarte complicat să fii în piele unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii. În felul acesta, oferind această posibilitate de prevenţie copiilor vulnerabili putem să fim mai siguri pe mediul în care ei9 merg, pe mediul în care ei şi dezvoltă viitorul. În felul acesta cred că este importat să oferim copiilor noştri această şansă" a declarat sâmbătă coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinul administrat copiilor este cel produs de Pfizer/BioNTech, iar la prezentarea în centrele de vaccinare aceștia trebuie să vină însoțiți de un părinte sau un tutore legal, care își vor da acordul pentru vaccinare.

Comenteaza