Peste 14.000 de părinți au apelat la serviciul clujean ALOPEDI în 2022. Jumătate au fost din alte județe

Peste 14.000 de părinți au apelat la serviciul clujean ALOPEDI în 2022. Jumătate au fost din alte județe

Principalele motive de apelare din partea părinților au fost legate de problemele respiratorii și cele digestive.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call center ALOPEDI 0364-917, o analiză a activității derulate pe parcursul primelor trei trimestre ale acestui an prin intermediul proiectului destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice.

„Serviciul nostru de telemedicină și-a dovedit, o dată în plus, utilitatea și eficiența. În primele nouă luni ale acestui an s-a depășit cu aproape 1.000 de apeluri numărul total al solicitărilor înregistrate în anul 2021 la serviciul de call center pentru urgențe pediatrice disponibil 24 de ore din 24”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

S-a constatat, astfel, că ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în primele trei trimestre ale anului 2022 de către 14.138 de părinți.

Majoritatea apelurilor, respectiv 73,34%, s-au finalizat cu recomandări de îngrijire la domiciliu a copilului bolnav și comunicarea semnelor de alarmă la apariția cărora este necesar consultul medical. Principalele motive de apelare au fost problemele respiratorii și cele digestive.

În primele nouă luni ale acestui an apelurile au provenit atât din județul Cluj (51,51%), cât și din alte județe, 235 de părinți români aflați în afara țării solicitând, de asemenea, sprijinul medicilor care deservesc serviciul de sfat medical telefonic ALOPEDI 0364-917.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza