Peste 15 milioane de cazuri pe glob. OMS: Şcolile, un microcosmos al societăţii când e vorba de răspândirea Covid-19

Peste 15 milioane de cazuri pe glob. OMS: Şcolile, un microcosmos al societăţii când e vorba de răspândirea Covid-19

Peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în lume, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Cazurile globale au ajuns la 15.000.424, cu 617.832 de morţi.

SUA au cel mai mare număr de cazuri, cu 3.915.780, urmate de Brazilia cu 2.159.654 şi de India cu 1.193.078. Deşi are cazuri considerabil mai puţine confirmate - 297.951 - Regatul Unit are încă al treilea cel mai mare număr de decese, cu 45.586 de victime.

Numărul real de cazuri este probabil mult mai mare. Multe cazuri nu sunt descoperite din cauza lipsei de testare cu precădere în ţările cu sisteme medicale mai puţin dezvoltate.

Întrebată despre măşti, dr. Maria Van Kerkhove, directorul tehnic OMS pentru Covid-19, a declarat că agenţia recomandă ca acestea să fie purtate de lucrătorii din domeniul sănătăţii, de cei care prezintă simptome de coronavirus şi în situaţii în care nu este posibilă distanţarea fizică, în special în locuri închise.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS pentru urgenţe medicale, a avertizat că şcolile sunt un microcosmos al societăţii atunci când vine vorba de răspândirea Covid-19.

Ştim că copiii pot răspândi boala. Din fericire, marea majoritate a copiilor nu suferă de o boală foarte severă, dar asta nu înseamnă că nu pot participa la procesul de transmitere, scrie Mediafax.

Comenteaza