Peste 50% dintre adulţii din UE au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19

Peste 50% dintre adulţii din UE au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19

Comisia Europeană a anunțat că două sute de milioane de europeni au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, adică peste jumătate din populaţia adultă, ținta pentru această vară fiind 70%.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Până acum, 200 de milioane de persoane s-au vaccinat complet în Uniunea Europeană", a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP, citat de Agerpres.

Numărul corespunde "unui procent de 54,7% dintre adulţi" complet vaccinaţi, adică primind cele două doze de vaccin necesare sau una singură în cazul serului de la Johnson & Johnson.

"Avem 68,4% dintre adulţi în UE care au primit deja prima doză", a adăugat purtătoarea de cuvânt, care a salutat "aceste progrese extrem de tangibile".

"În prezent, suntem printre regiunile din lume care au vaccinat cel mai mult. Însă este important ca aceste progrese să fie răspândite într-un mod mai echilibrat pentru a nu exista insule unde virusul să se poată răspândi şi să sufere mutaţii", a adăugat ea.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, puţin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Asta înseamnă 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce în SUA raportul este de 102,4 de doze la 100 de locuitori.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat la 10 iulie că UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina "cel puţin 70% din populaţia adultă în această lună".

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza