Planuri mari pentru 2019. "Bărboșii" vor să mai cumpere încă o ambulață pentru SMURD Cluj

Planuri mari pentru 2019. "Bărboșii" vor să mai cumpere încă o ambulață pentru SMURD Cluj
Noua ambulanță cumpărată din banii clujenilor a costat aproape 100.000 de euro | Foto: Beard Brothers
Beard Brothers a cumpărat prima ambulanță pentru SMURD Cluj
Beard Brothers a cumpărat prima ambulanță pentru SMURD Cluj
Beard Brothers a cumpărat prima ambulanță pentru SMURD Cluj
Beard Brothers a cumpărat prima ambulanță pentru SMURD Cluj
Beard Brothers a cumpărat prima ambulanță pentru SMURD Cluj
Beard Brothers a cumpărat prima ambulanță pentru SMURD Cluj

O ambulanță de tip C a fost livrată de organizația Beard Brothers, la sfârșitul anului 2018, Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj. La început de an, "bărboșii" anunță o nouă campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea celei de-a doua autospeciale.

Organizația Beard Brothers a reușit să strângă anul trecut suma de 120.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanţe, care ulterior a fost donată către SMURD Cluj. "Bărboșii" nu se opresc aici, reluând campania 1.12 Wheels for Life şi în 2019, pentru achiziționarea celei de-a doua ambulanțe promise.

Astfel, primul eveniment al anului din cadrul campaniei este un bal mascat, care va avea loc sâmbătă, 19 ianuarie 2019, începând cu orele 20.00. Prețul unui bilet este de 250 de lei și include accesul, open bar și meniu de mâncare.

"Pe data de 19 ianuarie, începând cu orele 20:00, vă așteptăm la un bal de poveste la International Ballroom. V-am pregătit licitații, muzica live, DJ, trupă de balet, care să vă delecteze pe tot parcursul evenimentului. Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi redirecționate către campania 1.12 Wheels for Life pentru a cumpara a doua ambulanță pentru SMURD Cluj", transmit organizatorii evenimentului.

Prima ambulanță de tip C, achiziționată integral din donații, a fost livrată Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj la sfârșitul anului trecut. 

“Oameni frumoși, azi avem plăcerea să anunțăm că am livrat, așa cum am îndrăznit să promitem, o ambulanță de tip C, către SMURD Cluj. De ce zicem prima? Pentru că deja am pornit la drum să o cumpărăm și pe a doua! Target-ul nostru a fost de 150.000 de euro, am reușit să strângem 120.000, din care am cumpărat, cu 97.500 de euro, prima ambulanță, complet echipată. 

Ambulanțele de tip C sunt cele mai dotate ca aparatură și personal medical. Unul din cele mai ambițioase proiecte ale noastre a prins formă, iar pentru asta vrem să vă mulțumim, vouă, oamenilor, care ați înțeles nevoia reală a comunității noastre. Vrem să le mulțumim prietenilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj pentru tot sprjinul acordat pe toată perioada proiectului.

De asemenea, vrem să mulțumim tuturor partenerilor, care au fost extrem de mulți. Cu siguranță, această postare nu este suficient de încăpătoare să vă menționăm pe toți, cu toate astea însă vă mulțumim pentru că ați ales să aveți încredere în noi! Să sperăm că ambulanța va fi folosită cât mai puțin și abia așteptăm să o livrăm pe a doua”, au declarat reprezentanții organizației clujene în decembrie 2018.

"Am primit o ambulanţă nou-nouţă pentru SMURD. Este de terapie intensivă mobilă şi este achiziţionată prin campania 1.12 Wheels For Life by Beard Brothers. Și sunt hotărâţi să mai aducă încă una! Suntem norocoşi să avem oameni atât frumoşi alături de noi, care ne dau posibilitatea de a aduce în continuare un standard ridicat în acţiunile noastre de descarcerare şi de acordare a asistenţei medicale de urgenţă. Beard Brothers, sunteţi un exemplu pentru noi toţi!", au replicat reprezentanții ISU Cluj.

Beard Brothers se autointitulează drept cea mai nonconformistă organizație nonguvernamentală din țară și are ca rol principal schimbarea de mentalități. La baza echipei stă spiritul de inițiativă, de acesta folosindu-se pentru a găsi soluții la probleme atât noi, cât și vechi, în comunitățile din care face parte.

Salvări noi pentru ISU și SAJ Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a primit noi autospeciale de intervenţie şi ambulanţe prin proiectul ”Multirisc modul I”, finanțat prin Fondul de Coeziune prin ”Programul Operațional Infrastructură Mare” (POIM).

La sfârșitul anului 2018, la Cluj au ajuns un complet pentru persoane evacuate/sinistrate în sistem containerizat (trei containere), două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime (42m) cu nacelă, lift și posibilitatea de refulare a apei din nacelă, dar și o autospecială pentru păstrarea temporară și transport în regim frigorific, dar și 3 ambulanțe SMURD tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor.

"Este îmbucurător faptul că în cadrul aceluiași proiect Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj primește 12 ambulanțe noi, unde, de asemenea, exista o nevoie foarte mare pentru acestea. Ne punem speranța ca prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare POIM să fie reînnoit tot parcul auto al unității până în 2020 . Ca efect pe care îl vom simți imediat după primirea noilor ambulanțe va fi îmbunătățirea situației operative.

Anul acesta am înregistrat o scădere a numărului de intervenții față de anul trecut, scădere cauzată în totalitate defecțiunilor dese și costisitoare ale ambulanțelor SMURD. Toate ambulanțele din parcul nostru au depășite normele de utilizare, ceea ce generează defecțiuni tot mai dese și costisitoare. Au rezultat astfel perioade semnificative în care ambulanțele SMURD au fost nefuncționale și a trebuit să suplinească lipsa lor echipajele SAJ", transmit reprezentanţii ISU Cluj. 

De asemenea, la începutul anului 2019, ISU Cluj va mai primi o ambulanță de terapie intensivă SMURD de tip C1, din partea Primăriei municipiului Cluj-Napoca și o ambulanță nouă pentru echipajul de prim ajutor SMURD din Florești, cu ajutorul municipalităţii.

Comenteaza