Poveste cu Doza 3 la Drive Through Cluj. "Unii vin să se vaccineze cu gândul la vacanță, unii însă exagerează cu dorința de vaccinare"

Poveste cu Doza 3 la Drive Through Cluj. "Unii vin să se vaccineze cu gândul la vacanță, unii însă exagerează cu dorința de vaccinare"

A mai trecut o săptămână la Drive Through Cluj. După căldurile din săptămâna precedentă a venit o vreme... capricioasă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

''Capricios e de fapt un cuvânt nefericit, sinonim cu surprinzător, și ceva toane plus o alterare de frumos și 'nefrumos'. Săptămâna ce a trecut a adus cei mai frumoși nori pe cerul Clujului pe care i-am văzut în ultima decadă: nori nervoși, nori pufoși, nori voluptosi, gri albaștri albi... Și parca asa, cum au fost norii, au fost și oamenii... surprinzători.

Unii pacienți vin sa se vaccineze cu gândul la vacantă, mai uita actele acasă, mai uita bunica acasă pe care doresc sa o aducă la rapel, din astea...
Unii pacienți însă exagerează cu dorința de vaccinare, sau decid sa amestece vaccinurile, stabilind ei propria schema ca asa au auzit la TV ca se întâmplă în alte tari.

Zilele trecute ajunge în dreptul standului un domn, singur în mașină, cam la 50 de ani, amabil în prima faza. Dă buletinul și formularul medicului. Medicul îl întreabă dacă e rapel sau doza 1. El răspunde, a treia doza și zâmbește. Medicul zâmbește și el (credea că omul glumește, am stabilit mai sus ca a fost o săptămână capricioasa) sunt duse actele la verificat. Din cort Alex striga STOP, e vaccinat de doua ori.

Bărbatul zice :
- Am făcut două doze vreau a treia, dar am spus asta la început.
Medicul ii spune ca nu se pot administra trei doze, nu acum. Va fi clarificată a treia doza în perioada următoare, dar acum nu este posibil. Pacientul insistă :
- Pot să aștept, în caz că vă rămân doze.
Medicul insiată și el:
-Nu e vorba ca nu avem doze, dar nu se poate. Într-un final pleacă nervos să încerce în alta parte. Nu era convins că nu se poate.

Azi, în schema de vaccinare sunt permise maxim doua doze dacă vaccinul este construit pe dozaj dublu, sau o singură doză dacă este vorba despre Johnson. Și, potrivit reglementărilor nu se pot amesteca dozele de la producători diferiți. Ce va fi în viitor, vom vedea'', a scris Florin Moroșanu, membru al echipei Drive Through Cluj, pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza