Prânz de toamnă. Paste cu dovleac şi brânză ricotta

Prânz de toamnă. Paste cu dovleac şi brânză ricotta

Dacă nu ai încercat până acum combinația de paste cu dovlecei, îți spunem doar că este delicioasă.

Ingrediente 
 
500 gr dovleac (miez), cuburi
2 linguri ulei de masline
400 gr penne
1 praz, taiat fin
1 catel de usturoi, tocat
150 gr frunze de baby spanac
125 gr ricotta degresata.

Mod de preparare 
 
Amesteca dovleacul si 1 lingura de ulei de masline intr-un castron. Da la cuptor dovleacul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute, pana cand devine auriu. Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor, pentru a obtine paste al dente. Prajeste prazul intr-o tigaie cu ulei, pentru 5 minute, pana cand acesta s-a inmuiat. Adauga usturoiul, apoi spanacul si ia-l de pe foc. Scurge bine pastele si pune-le in tigaie in compozitia de praz. Adauga bucatile de dovleac si amesteca.
 

Comenteaza