Prefectul Clujului: „S-a simplificat eliberarea certificatelor de concediu medical pentru cei depistați pozitiv la COVID”

Prefectul Clujului: „S-a simplificat eliberarea certificatelor de concediu medical pentru cei depistați pozitiv la COVID”
| Foto: Facebook.com/tasnadiszilard.official

Tasnádi István Szilárd, prefectul județului Cluj, a anunțat că, începând de sâmbătă, eliberarea certificatelor de concediu medical pentru persoanele confirmate pozitiv la infecția cu virusul Sars-CoV-2 va fi mult mai simplă.

Așadar, medicul de familie va trebui să emită certificatul de concediu medical în baza unui test pozitiv, fără a mai aștepta decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică.

„În cursul acestei săptămâni, în cadrul unei întrevederi pe care am avut-o cu domnul director Dr. Mihai Moisescu, am abordat problematica scurtării termenelor de așteptare în ceea ce privește emiterea deciziilor de izolare pentru cei confirmați cu Covid-19.

Am căzut de acord că medicul de familie ar trebui să emită certificatul de concediu medical în baza testului pozitiv, fără a mai aștepta decizia de izolare emisă de DSP. Domnul director a precizat că va propune această modificare în videoconferința pe care o au zilnic Direcțiile de Sănătate Publică cu Ministerul Sănătății, lucru care s-a și întâmplat.

Ieri, după ce propunerea noastră a fost îmbrățișată la nivel central, în Monitorul Oficial nr. 90 a fost publicat Ordinul Ministrului Sănătății nr. 190, care menționează că fișele de izolare și raportul medical sunt emise în mod automat de către sistemul electronic prin înregistrarea testului pozitiv în acesta, urmând ca cele două documente se fie trimise automat inclusiv medicului de familie, iar în baza fișier să fie eliberat certificatul de concediu medical. Practic, după confirmarea infecției, cetățenii se pot îndrepta către medicul de familie pentru a obține certificatul de concediu medical.

Țin să îi felicit atât pe domnul director Dr. Moisescu, pe doamna Dr. Duma și pe întregul colectiv al Direcției de Sănătate Publică Cluj, precum și pe partenerii noștri și pe voluntari, pentru munca titanică pe care o desfășoară zi de zi. De asemenea, le mulțumesc pentru răbdarea și perseverența de care dau dovadă în orice situație și sunt mândru că putem avea astfel de parteneri în lupta cu acest virus”, a transmis prefectul de Cluj.

Comenteaza