Premieră naţională la Spitalul de Copii din Cluj VIDEO

Premieră naţională la Spitalul de Copii din Cluj VIDEO
De câteva zile, aici funcţionează o linie telefonică specială, prin intermediul căreia părinţii pot cere sfaturi medicale pentru copiii lor. Acest lucru îi poate scuti pe părinţi de un drum degeaba la spital şi, în plus, reduce aglomeraţia de la Urgenţe. Apelurile se pot efectua din orice reţea de telefonie, însă linia deserveşte doar judeţul Cluj.

Linia telefonică este funcţională de la începutul acestei săptămâni, dar medicii care asigură permanenţa în acest serviciu spun că părinţii au aflat deja că pot cere sfaturi medicale prin telefon şi au început să sune. Cele mai frecvente probleme sunt simptomele de răceală.

Noul serviciu va degreva si activitatea de la Urgente, mai ales că aici vor ajunge doar cazurile care necesitîă într-adevăr să fie văzute de un medic.

Noul serviciu telefonic este văzut cu ochi buni de părinţi. chiar dacă unii dintre ei spun că au mai multă încredere să meargă direct la Urgenţe.

Noua linie telefonică este o premieră pentru România, dar este folosită de 30 de ani în alte ţări europene. Implementarea acesteia la Cluj a fost posibilă cu ajutorul Fundaţiei Părinţi din România, care a făcut demersurile necesare pentru implementarea sistemului cu bani proveniti din sponsorizări.

Numărul de telefon la care părinţii care au nevoie de un sfat medical pentru copilul lor trebuie să apeleze numărul scurt 1791, la care va răspunde un medic pediatru specialist.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza