Premierul Cîțu exclude un nou val al pandemiei de COVID, în România: „Acest val patru există doar dacă nu vrem să ne vaccinăm”

Premierul Cîțu exclude un nou val al pandemiei de COVID, în România: „Acest val patru există doar dacă nu vrem să ne vaccinăm”
| Foto: ziare.com

Premierul Florin Cîţu spune că nu ar trebui să existe discuţii cu privire la un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, deoarece în România sunt dozele necesare pentru a se vaccina toată lumea și pentru a evita acest val.

După ce tot mai mulți specialiști, în frunte cu ministrul Sănătății, susțin că este foarte posibil ca un nou val al pandemiei generate de noul coronavirus să „lovească” din toamnă, prim-ministrul Cîțu nu ia în calcul această variantă

„Tot aud discuţii despre valul patru al pandemiei. Nu ar trebui să avem aceste discuţii. În România avem toate dozele necesare ca să se vaccineze toată lumea. Nu e obligatoriu, dar avem dozele de vaccin. Ne vaccinăm, nu mai avem val patru. Acest val patru există doar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Vreau să lăsăm în spate pandemia”, a declarat Florin Cîţu, potrivit news.ro.

Pe 10 iunie, Ioana Mihăilă a declarat că, dacă nu ne vaccinăm, „ne putem aştepta la un val patru mai intens”. Întrebată cum vede reluarea cursurilor din toamnă, ministrul Sănătăţii a afirmat: „Voi susţine ca, la interior, dacă distanţa nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi”.

Comenteaza