Președintele Sanitas: Suntem împotriva obligativităţii vaccinării şi a taxării angajaţilor pestru teste

Președintele Sanitas: Suntem împotriva obligativităţii vaccinării şi a taxării angajaţilor pestru teste
| Foto: cotidianul.ro

Federaţia Sanitas sprijină vaccinarea, dar se opune obligativităţii vaccinării şi impunerii angajaţilor nevaccinaţi din sistemele medical şi de asistenţă socială să îşi plătească singuri testele anti-COVID.

Sindicaliștii din Federaţia Sanitas au protestat la Guvern, reclamând subfinanţarea sistemului sanitar, dar şi pentru renunţarea la proiectele de lege prin care angajaţii nevaccinaţi din sistemele medical şi de asistenţă socială sunt obligaţi să îşi achite testele medicale pentru COVID-19.

"Nu poţi să obligi pe nimeni să se vaccineze, este un drept al angajatului să facă acest lucru, iar dacă vrei să faci cu adevărat ceva, trebuie să faci teste pentru toată lumea (plătite de autorităţi, n.r.). Vor pleca oamenii, şi nu numai din asistenţa socială. Suntem pentru vaccinare, dar suntem împotriva obligativităţii vaccinării şi suntem împotriva ideii ca să-şi plătească aceste teste colegii noştri (nevaccinaţi, n.r.). Acest lucru trebuie să-l facă spitalul, angajatorul, care este statul român. Scrie clar şi în lege, şi în legile internaţionale, nu poţi să faci aşa ceva (să oblige statul la vaccinare, n.r.). Este un drept al omului: nu doreşte să se vaccineze, poate niciunul dintre noi nu suntem vaccinaţi. Deci Federaţia Sanitas merge pe varianta vaccinării, dar nu a obligativităţii ei", a afirmat Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas.

Comenteaza