Video Primarul Clujului îi îndeamnă pe clujeni să-și convingă rudele și colegii să se vaccineze / Incă 10 zile pană la un platou al incidenței

Primarul Clujului îi îndeamnă pe clujeni să-și convingă rudele și colegii să se vaccineze / Incă  10 zile pană la un platou al incidenței

Primarul Emil Boc speră ca, în maximum 10 zile, rata de infectare cu COVID să atingă un platou la Cluj-Napoca. Edilul îi îndeamna pe clujeni să -i convingă pe cunoscuții nevaccinați să mearga să se vaccineze.

''Ne indreptam, dupa o perioada de crestere usoara in aceasta saptamna, intr-o faza de platou. Cel mai probabil, incepand cu saptamana viitoare, conform specialistilor. Spun asta pentru ca cresterea nu este foarte accelerata. Ne mai asteapta inca 10 zile complicate, dupa care, speram, faza de platou si de descrestere.

Primaria Cluj-Napoca asigura functionarea tuturor centrelor de vaccinare, nu le-a inchis nicioadata. Mesajul meu este unul simplu: vaccinarea este singura cale pentru a evita boala grava si ajungerea la ATI. O spun specialistii din toata lumea. Alegerea noastra este simpla. Decesele si cazurile grave sunt, pese 90%, la cei nevaccinati. Vrem sa facem o forma mai usoara, tratabila acasa, ne vaccinam. Sfatul meu este sa vorbiti cu toti cei pe care ii cunoasteti si nu s-au vaccinat, sa ii convingeti sa se vaccineze. Felicit clujenii pentru spiritul civic, dar nu este suficient 53%. Nu o sa asteptam sa ne convinga nici medicii, nici politicienii, noi ca si comunitate trebuie sa facem acest efort, vecinii de bloc, de serviciu, etc. Calea la viata este calea la vaccinare. De asemenea, oamenii vaccinati nu au restrictii. Vaccinarea este calea spre liberatea deplina si e normal ca intr-o democratie sa fie asa'', a declarat edilul, in deschiderea sedintei de Consiliu Local.

Rata infectărilor în Cluj-Napoca a depășit pragul de 7,5 la mie și ajuns luni la 7,90, cu 2.659 cazuri active de boală. În localitățile în care incidența depășește 7,5 la mie, se aplică restricții de circulație în toate zilele săptămânii.

Astfel, dacă incidența se menține peste 7,5‰, CJSU Cluj va adopta miercuri o hotărâre prin care măsurile care restricționează programul magazinelor până la ora 22.00 și circulația pe timp de noapte după ora 20.00, pentru persoanele nevaccinate sau cele nu au trecut prin boală, se vor aplica și în Cluj-Napoca.

De astăzi, în municipiul Cluj-Napoca și în comunele Apahida, Baciu, Bobâlna, Bonțida, Borșa, Caianu, Cătina, Florești, Gârbău, Geaca, Gilău, Jichișu de Jos, Palatca, Petreștii de Jos, Tureni și Valea Ierii, sunt în vigoare noi restricții, impuse odată cu depășirea pragului de infectare de 6 la mie.

Comenteaza